Μελιτζανοσαλάτα σπέσιαλ 4 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Μελιτζανοσαλάτα σπέσιαλ
 
 

Υλικά (6)

1 μεγάλη μελιτζάνα
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στα τέσσερα
3 σκελίδες σκόρδο αξεφλούδιστες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα δυο και ξεσποριασμένη
1 κουταλάκι ρίγανη, τεμαχισμένη
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι
100 γρ. φέτα κομματιασμένη
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
πίτα ή κράκερς

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
2. Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος. Την αλείφουμε από παντού με ελαιόλαδο. Βάζουμε τις μισές μελιτζάνες σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αλείφουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά με λάδι και τα βάζουμε μαζί με τη μελιτζάνα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Κρυώνουμε τη μελιτζάνα, αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε στο μπλέντερ ή σε ξύλινο γουδί. Πιέζουμε τα σκόρδα για να βγει ο πολφός από τα φλούδια, ξεφλουδίζουμε την κόκκινη πιπεριά και την προσθέτουμε στη μελιτζάνα μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τα συστατικά ή τα ψιλοκόβουμε με το χέρι. Δεν τα κάνουμε πουρέ. Τα αναμιγνύουμε με τη μισή φέτα.
4. Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα γύρω από τις ακμές του μίγματος. Φτιάχνουμε ένα σωρό από μαϊντανό στο κέντρο. Σερβίρουμε με πίτα αραβική ή κράκερς.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες