Πέστο ερωτικό με τυρί φέτα 12 ψήφοι

Πέστο ερωτικό με τυρί φέτα
Το γνήσιο προϊόν βασίζεται στο ελαιόλαδο. Η αντικατάστασή του με creme freche δίνει ένα ντιπ με πιο μαλακιά γεύση και πιο λεπτή υφή. Και οι δυο μορφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν πέστο σως. Μπορεί να καταψυχθεί, ιδίως αυτό με την creme fraiche. Προσοχή: Χωρίς το σαφράν οι αφροδισιακές ιδιότητες μπορεί να είναι από αδύναμες μέχρι ανύπαρκτες.
 
 

Υλικά

150 γρ. τυρί φέτα (από άλμη) κομματιασμένο
1 κεφάλι και 1 σκελίδα σκόρδο
2 γρ. βασιλικός φρέσκος (6 4-εκ. φύλλα) ή 2 γρ. φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
50 γρ. κουκουνάρια
1/2-1 κουταλάκι σαφράν (προαιρετικό)
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή 3 κουταλιές creme fraiche (ξινή κρέμα)

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κεφάλι σκόρδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 175 oC. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την τυχόν φλούδα που απέμεινε. Πρέπει να είναι περίπου 25 γρ. ψημένο σκόρδο με κρεμώδη υφή.
2. Μουσκεύουμε το σαφράν στο χυμό λεμονιού για 30 λεπτά τουλάχιστο.
3. Λιώνουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το ψητό σκόρδο, την ωμή σκελίδα σκόρδου, τα φύλλα βασιλικού ή κόλιαντρου και το χυμό λεμονιού με το σαφράν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή την creme fraiche, ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή.
2 αστέρια από 12 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες