Σπαγγετίνι κρύα καλοκαιρινά 1 ψήφοι

Σπαγγετίνι κρύα καλοκαιρινά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


400 γρ. σπαγγετίνι ή φιδές
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι (ή βασιλικός)
4 μεγάλες ώριμες τομάτες
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι και αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βουτάμε τις τομάτες σε ζεματιστό νερό, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε λίγο λάδι, το θυμάρι (ή βασιλικό) φρεσκοκομμένο, πιπέρι, αλάτι και τα ανακατεύουμε.
3. Βράζουμε τα vermicelli, τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
4. Κατά βούληση προσθέτουμε και άλλα ορεκτικά, όπως κάπαρη, ελιές, κομματάκια πιπεριά, τόνο, αντσούγα, γαύρο ξιδάτο ή λεμονάτο, λακέρδα κλπ.
5. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, τα ανακατεύουμε με τις τομάτες και τα παγώνουμε για 1-2 ώρες.
3 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες