Κρύα κολοκυθόσουπα 9 ψήφοι

Κρύα κολοκυθόσουπα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

6 φλιτζ. (1,5 λίτρο) ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
6 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. (250 ml) κοινό γιαούρτι
1/2 φλιτζ. (125 ml) πέστο βασιλικού
3 κουταλιές (45 ml) χυμός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
επί πλέον κοινό γιαούρτι για το γαρνίρισμα
φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ζωμό, τα κολοκύθια και το πράσο να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 10 λεπτά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε ανακατεύοντας το γιαούρτι, το πέστο και τον χυμό λεμονιού. Λιώνουμε το μίγμα λίγο-λίγο στο μπλέντερ. Παγώνουμε για 2 ώρες τουλάχιστο και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και τον βασιλικό.
2 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες