Καλοκαιρινά κοχύλια με ελιές, ψητές πιπεριές και κάπαρη 2 ψήφοι

Καλοκαιρινά κοχύλια με ελιές, ψητές πιπεριές και κάπαρη
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κιλό ντομάτες κομμένες
1/2 φλιτζάνι ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες
1/4 φλιτζάνι κάπαρη στραγγισμένη
2 κουταλιές μαντζουράνα φρέσκη κομμένη ή 2 κουταλάκια ξηρή
1/2 φλιτζάνι νερό
500 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι μεσαίο μέγεθος
1 φλιτζάνι τυρί Πεκορίνο-Ρομάνο φρεσκοτριμμένο (περίπου 75 γρ.)

Εκτέλεση

1. Καψαλίζουμε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μισό μαϊντανό για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα επόμενα 4 συστατικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του, προσθέτουμε τη σάλτσα και το μισό τυρί και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Tο μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε περνώντας χωριστά το υπόλοιπο τυρί στα τραπέζι.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες