Αρνί φρικασέ 6 ψήφοι

Από ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡ.
Αρνί φρικασέ
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κιλό αρνί σε μερίδες
3 μαρούλια
3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 αυγά
2 κουταλιές σούπας άνηθο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι, ροδίζετε τα κρεμμυδάκια και προσθέτετε το αρνάκι (που έχετε αλευρώσει ελαφρώς), λίγο νερό και το αλατοπίπερο και το βράζετε για 1/2 ώρα.
Ζεματάτε και χοντροκόβετε τα μαρούλια, τα τοποθετείτε στη μία πλευρά της κατσαρόλας με το αρνάκι, τα πασπαλίζεται με άνηθο ψιλοκομμένο και τα αφήνετε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε για να αυγοκόψετε: χτυπάτε σε μπωλ πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν σε άλλο μπωλ τους κρόκους, τους οποίους προσθέτετε στα ασπράδια. Ρίχνετε επίσης το χυμό λεμονιού και λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό, χτυπώντας συνέχεια. Τέλος περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο, κουνώντας καλά την κατσαρόλα.
1 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες