Γεμιστά ζαρζαβατικά 3 ψήφοι

Γεμιστά ζαρζαβατικά
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια
3 πατάτες
3 κρεμμύδια μέτρια
3 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια λάδι
1/2 κιλό κιμάς
2 φλιτζάνια ρύζι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός

Εκτέλεση

Παίρνουμε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, τα κόβουμε από επάνω και με κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τσιγαρίζουμε σε λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα σκόρδα, τον κιμά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, καθώς επίσης και τα εσωτερικά που αφαιρέσαμε. Ρίχνουμε και το ρύζι και με λίγο νερό αφήνουμε να μαλακώσουν. Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα ζαρζαβατικά στο ταψί. Περιχύνουμε λάδι, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με αυτό που είχαμε αφαιρέσει αρχικά. Προσθέτουμε ανάμεσα και κομμάτια από τις πατάτες και φουρνίζουμε σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε πιο χορταστικά τα γεμιστά μπορούμε να τα τελειώσουμε με σάλτα μπεσαμέλ.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες