Καλαμαράκια ψητά με σκόρδο και πάστα αντσούγας 1 ψήφοι

Καλαμαράκια ψητά με σκόρδο και πάστα αντσούγας
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

600 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα, το σώμα κομμένο σε δακτυλίδια των 6 χιλ.
Και τα πόδια κομμένα στα δυο αν είναι μεγάλα
1 φλιτζ. (περίπου 120 γρ.) τρίμματα από ξερό ψωμί
1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο, αλάτι
1/2 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι πάστα αντσούγας
250 γρ. σπαγετίνι ή άλλο λεπτό ζυμαρικό
1 κουταλιά βούτυρο
κομμάτια λεμονιού τριγωνικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 450F.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα καλαμαράκια με τα τρίμματα ψωμιού, τη ρίγανη, το πιπέρι και 1 κουταλάκι αλάτι.
3. Απλώνουμε τα καλαμαράκια σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση και τα πασπαλίζουμε με τα τρίμματα ψωμιού που ίσως μας έμειναν. Ρίχνουμε από πάνω 1/4 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
4. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάμε το σκόρδο και την πάστα αντσούγας με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε κτυπώντας μέχρι να ευωδιάσει αλλά να μην μαυρίσει, περίπου για 3 λεπτά.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
6. Προσθέτουμε τη σάλτσα αντσούγας και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα ή σε πιάτα. Βάζουμε τα ψητά καλαμαράκια πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε με τα κομμάτια λεμονιού.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες