Καροτόσουπα με τζίντζερ 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Καροτόσουπα με τζίντζερ
 
 

Υλικά

4 καρότα τριμμένα
2 πατάτες τριμμένες
4 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
6 κούπες ζωμό λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα, εκτός από την κρέμα γάλακτος, και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε την σούπα και πολτοποιούμε τα στέρεα υλικά στο πολυμίξερ να γίνουν λείος πουρές. Προσθέτουμε τον πουρέ στον ζωμό και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και από πάνω ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος
’ν θέλετε πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος μέσα στην σούπα λίγο πριν την κατεβάσετε από την φωτιά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες