Κοτόπουλο με ζυμαρικό αλά ιταλικά 5 ψήφοι

Κοτόπουλο με ζυμαρικό αλά ιταλικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 λίτρα νερό
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
4 στήθη κοτόπουλου των 120 γρ. χωρίς κόκαλα και πέτσα
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
1/8 κουτ. τσαγιού αλάτι
1/8 κουτ. τσαγιού πιπέρι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
120 γρ ζυμαρικό πέννες ή ριγκατόνι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
4 ελιές μαύρες μεγάλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Βάζουμε το κρασί, το κοτόπουλο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά τουλάχιστο ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο από το ζωμό, τον οποίο διατηρούμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια του 1,5 εκατοστού και το βάζουμε στην άκρη.
3. Λιώνουμε το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού, τα αναμιγνύουμε καλά και τα βάζουμε στην άκρη.
4. Βράζουμε το ζυμαρικό στο ζωμό που φυλάξαμε, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε. Το ανακατεύουμε με ελαιόλαδο.
5. Αναμιγνύουμε το μίγμα σκόρδου και λεμονιού, το κοτόπουλο, το ζυμαρικό, την πιπεριά και τις ελιές σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά. Παγώνουμε το μίγμα για 1 ώρα τουλάχιστο. Σερβίρουμε σε πιάτα πάνω σε απλωμένα φύλλα μαρουλιού.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες