Κριθαράκι με ελιές και μοτσαρέλας 1 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Κριθαράκι με ελιές και μοτσαρέλας
 
 

Υλικά

250 gr κριθαράκι
1,5 φλ. κρεμμύδι κομμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. β. βούτυρο
2 φλ. σέλερι κομμένο
2 κ. σ. αλεύρι γενικής χρήσεως
1 φλ. ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
1 κιλό κονσέρβα τοματάκια καλά στραγγισμένα
1 κ. γ. ξηρά φύλλα βασιλικού τριμμένα
1/4 κ. γ. πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
250 γρ. ελιές καλαμών ή άλλες μαύρες ελιές άλμης, χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε λεπτές φέτες
350 γρ. τυρί μοτσαρέλλα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το κριθαράκι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα μαγειρεύουμε το κρεμμύδι στο λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σέλερι και μαγειρεύουμε το μίγμα ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, βράζουμε το μίγμα, ανακατεύοντας για 3 λεπτά και τέλος ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό, τις τομάτες, τις οποίες κομματιάζουμε με ένα κουτάλι, το βασιλικό και το καγιέν. Σιγοβράζουμε το μίγμα, ανακατεύοντας για 5 λεπτά, και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο κριθαράκι με τις ελιές, τη μοτσαρέλλα, κομμένη σε κύβους του 0,5 εκ. και αλάτι κατά τη γεύση.
3. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων. Κόβουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλλα σε λεπτές λωρίδες και τις διατάσσουμε διακοσμητικά πάνω στο κριθαράκι. Tο κριθαράκι μέχρι το σημείο αυτό, μπορεί να ετοιμαστεί μέχρι 1 ημέρα πριν και να φυλαχθεί σκεπασμένο στο ψυγείο. Ψήνουμε το κριθαράκι στο μεσαίο ράφι φούρνου προθερμασμένου στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, η μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά στην επιφάνεια.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες