Λαζάνια πατάτας με σπανάκι 2 ψήφοι

Λαζάνια πατάτας με σπανάκι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

900 γρ πατάτες, βρασμένες
150 γρ άσπρο αλεύρι
100 γρ σιμιγδάλι
3 κρόκοι αβγών
αλάτι
300 γρ σπανάκι
30 γρ βούτυρο
30 γρ πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
άσπρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Κάνουμε πουρέ τις βρασμένες πατάτες και ζυμώνουμε προσθέτοντας μαζί τους κρόκους αυγών, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη ώστε να αποκτήσει πάχος 3 χιλ και κόβουμε 8 τετράγωνα των 10 εκατ. την πλευρά.
2. Πλένουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε για λίγο και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, πράσο και σπανάκι προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ελαττωθεί .
3. Στο πρώτο τετράγωνο ζύμης προσθέτουμε μια κουταλιά από σπανάκι. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας στρώσεις από ζύμη-σπανάκι και στην επάνω στρώση σπανάκι τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.
4. Το βάζουμε στο φούρνο και ψένουμε για 15 λεπτά στους 1900
3 αστέρια από 2 επισκέπτες