Μεσογειακή μακαρονάδα με πολύχρωμες πιπεριές 6 ψήφοι

Από ΕΛΕΝΗ Τ.
Μεσογειακή μακαρονάδα με πολύχρωμες πιπεριές
Μια πολύ γευστική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών.
 
 

Υλικά (3 μερίδες)

1 κουτί μακαρόνια Νο 6 ή1 κουτί ριγγατόνι
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
1 κουτί κρεμά γάλακτος
μισή κόκκινη πιπεριά
μισή κίτρινη πιπεριά
μισή πράσινη πιπεριά
1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
λίγη παρμεζάνα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
προαιρετικά σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας 2 με 3 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού που υπάρχει γραμμένο στην σκευασία τους. Σουρώνουμε και μέσα στην ιδία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις πιπεριές με τα μανιτάρια. 1 λεπτό πριν το τέλος του τσιγαρίσματος προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο εάν θέλουμε. Αν τα μανιτάρια είναι κονσέρβα πρέπει πρώτα να τα στραγγίσουμε και να τα βάλουμε σε ρόλο κουζίνας να τραβήξει τα υγρά για 3 λεπτά. Ρίχνουμε της κρεμά γάλακτος μέσα στα τσιγαρισμένα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και μετά ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και δεν συνεχίζουμε το βράσιμο. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά να τραβήξουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με μια κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες