Πέννες με στρείδια και σπανάκι 1 ψήφοι

Πέννες με στρείδια και σπανάκι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 g πέννες, κοχύλια ή άλλο μέτριου μεγέθους ζυμαρικό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
120 g εκλεκτά στρείδια ή 12 στρείδια, που αφαιρούμε τα κελύφη τους
και διατηρούμε το υγρό τους ή μια κονσέρβα των 120 g στρείδια με το ζωμό τους
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. ζωμός από στρείδια
1/4 φλιτζ. γάλα άπαχο εβαπορέ
250 g φρέσκο σπανάκι, πλυμένο, χωρίς τους σκληρούς μίσχους
6 φύλλα φρέσκος βασιλικός κομμένος
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
Αλάτι και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε αντικολλητικό δοχείο και σοτάρουμε το σκόρδο με προσοχή, για να μην καεί. Προσθέτουμε τα στρείδια και τα περιχύνουμε με το λευκό κρασί. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ζωμό στρειδιού και το εβαπορέ γάλα, το αφήνουμε να πάρει βράση και το βράζουμε για 3 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και το βράζουμε, ώσπου να μαραθεί.
2. Μόλις το ζυμαρικό είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το αναμιγνύουμε με το μίγμα από τα στρείδια και το σπανάκι. Προσθέτουμε το βασιλικό, το μαϊντανό και αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες