Πατατοσαλάτα με άνηθο 6 ψήφοι

Πατατοσαλάτα με άνηθο
Ευκολότατη, πεντανόστιμη και υγιεινή σαλάτα που πηγαίνει με κάθε φαγητό και βολεύει πολλά άτομα.
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

10 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζ. κίτρινο κρεμμύδι τεμαχισμένo
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
2 κουταλάκια άνηθο φρέσκο
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πατάτες για 12-15 λεπτά, μέχρι μόλις να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό και ξεπλένουμε τις πατάτες με κρύο νερό για να σταματήσει το βράσιμο. Βάζουμε τις πατάτες στην άκρη.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι στο καυτό μίγμα από κρεμμύδι και λάδι. Αφήνουμε το ντρέσινγκ να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το αναμιγνύουμε με τις βρασμένες πατάτες.
1 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες