Ρύζι με τόνο, ελιές και λαχανικά 5 ψήφοι

Ρύζι με τόνο, ελιές και λαχανικά
Το πιάτο αυτό έχει πορτογαλική προέλευση.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

250 γρ. τόνος φρέσκος ή από κονσέρβα
200 γρ. ρύζι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο
120 γρ. μαγιονέζα
λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες
100 γρ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 αυγά σφιχτοβρασμένα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, τη μαγιονέζα, το μαρούλι, τις τομάτες και τις ελιές. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα, το πιέζουμε καλά και το ψύχουμε. Το βγάζουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με φέτες αυγού.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες