Φετουτσίνια με γαρίδες σουβλάκι και σάλτσα με πέστροφα καπνιστή 1 ψήφοι

Φετουτσίνια με γαρίδες σουβλάκι και σάλτσα με πέστροφα καπνιστή
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

Γαρίδες σουβλάκι:
4 δωδεκάδες γαρίδες μεγάλες
4 ξυλάκια για σουβλάκι
1 φλιτζ. φυτικό λάδι
4 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση,
Σάλτσα:
500 γρ. φετουτσίνια βρασμένα και στραγγισμένα
30 γρ. βούτυρο
200 γρ. πέστροφα καπνιστή ή σολομός καπνιστός,, κομμένος σε κύβους
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
350 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

Γαρίδες σουβλάκι: Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Περνάμε από 12 γαρίδες σε κάθε ξυλάκι. Τις μαρινάρουμε για 4 τουλάχιστον ώρες σε μίγμα από το λάδι, το σκόρδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Σάλτσα:
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα βραστά φετουτσίνια και αναμιγνύουμε καλά.
2. Ψήνουμε στη σχάρα τα σουβλάκια με τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βάζουμε καυτό ζυμαρικό σε κάθε πιάτο. Τοποθετούμε από ένα σουβλάκι πάνω στο ζυμαρικό και τραβάμε προσεκτικά το ξυλάκι του, κρατώντας τις γαρίδες στη θέση τους, καθώς τραβάμε. Μαζί με τις γαρίδες ψήνουμε επίσης κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, το οποία τοποθετούμε στην άκρη κάθε πιάτου μαζί με φέτες λεμονιού.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες