Χαλβάς Κατερίνας 16 ψήφοι

Χαλβάς Κατερίνας
 
 

Υλικά (8-12 μερίδες)

2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 αυγά
1 κουταλιά κανέλλα
1 φλυτζάνι αμύγδαλα

Εκτέλεση

1. Ασπρίζουμε χτυπώντας το βούτυρο με την ζάχαρη σε λεκάνη, προσθέτουμε και το σιμιγδάλι. Χτυπάμε χωριστά τα αυγά, τα οποία ενώνουμε και τα αναμειγνύουμε καλά.
2. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε μαζί με την κανέλλα στη λεκάνη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα τη μάζα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με το οποίο περιχύνουμε τη φόρμα όταν τη βγάζουμε από τον φούρνο.
2 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες