Χαλβάς από αλεύρι 16 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Χαλβάς από αλεύρι
Για όσους δεν αρέσει το σιμιγδάλι μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού χαλβά.
 
 

Υλικά (10-20 κομμάτια)

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι

για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι και τα καβουρδίζουμε να πάρει ένα καφετί χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια και πολύ καλά να μην καεί. Ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολικό φτιάχνουμε το σιρόπι. Μόλις το μίγμα μας έχει έρθει στο χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε το σιρόπι καυτό μέσα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να μην μας σβολιάσει (μεγάλη προσοχή να μην καούμε γιατί το σιρόπι θα είναι καυτό και η κατσαρόλα, επίσης μην φοβηθείτε έτσι όπως θα κοχλάζει είναι φυσιολογικό). Αυτό θα πήξει και θα γίνει σαν κρεμά, το ρίχνουμε σε φόρμα του κέικ αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα η αν θέλουμε βάζουμε σε μικρά φορμάκια ατομικά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
4 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες