Ψαρί στο φούρνο με σάλτσα μαυροδάφνης 3 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Ψαρί στο φούρνο με σάλτσα μαυροδάφνης
 
 

Υλικά (4-6)

1,5 κιλό φιλέτα από σφιχτό λευκό ψάρι (ξιφίας, σφυρίδα, συναγρίδα κλπ.)
αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλ. μαυροδάφνη
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 φλ. ξινή κρέμα
πάπρικα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το ψάρι σε ένα ρηχό ταψί και ρίχνουμε από πάνω αλάτι. Ψήνουμε στους 220 οC για 10 λεπτά. Χύνουμε από το ταψί τους χυμούς που περισσεύουν.
2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και την ξινή κρέμα.
3. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
4. Επαναφέρουμε το ψάρι στο φούρνο και ψήνουμε στους 190 οC για 10 λεπτά.

3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες