Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Σπαγγέτι Αδριατικής (spaghetti dell' adriatico) 1 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Σπαγγέτι Αδριατικής (spaghetti dell' adriatico)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4-6)

1 χταποδάκι (περίπου 1,5 κιλό) καλά γουλισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο και χωρίς το στόμα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
μαϊντανός κομμένος
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
500 γρ. σπαγγέτι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, το κύμινο, το μαϊντανό, την πιπεριά, τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάζουμε πάνω από το μίγμα το χταποδάκι και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα θερμό μπολ σερβιρίσματος.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα του χταποδιού και το σερβίρουμε καυτό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια