Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Χαλβάς αλευρίσιος 6 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Χαλβάς αλευρίσιος
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά

1 ποτήρι του νερού λάδι
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
προαιρετικά λίγη αχνή ζάχαρη και κανέλλα για πασπάλισμα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να γίνει σιρόπι. Όταν βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα, ώσπου να σκουρύνει, χωρίς να καεί. Σταδιακά, θα δούμε να γίνεται μια σκούρα ζύμη στην οποία ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι ενώ ανακατεύουμε.
Προσοχή: ρίχνουμε από μακριά, γιατί καίει και πιτσιλάει παντού.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε.
Σερβίρουμε τον χαλβά μας με κουταλίτσες ή το βάζουμε σε φόρμα για χαλβά, για να πάρει σχήμα.
Αν θέλουμε τον πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.
5 αστέρια από 6 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια