Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Το ρύζι έχει αναδειχθεί σήμερα σε μια από τις αγαπημένες τροφές του κόσμου, είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίο πιάτο.
Μαγειρέψτε ένα από τα 54 πιάτα με ρύζι που σας προτείνουμε.

-
Ριζότο κατακόκκινο από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Ρύζι με σέσκουλα από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Σπυρωτό ρύζι από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Ριζότο θαλασσινών από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΈνα πεντανόστιμο ριζότο με θαλασσινά.
-
Μαπόρυζο από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Ρύζι με κοτόπουλο από το μέλος ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ Ρ.Δοκιμάστε την με γιαούρτι, είναι τέλεια!
-
Γαμοπίλαφο (κρητικό πιλάφι) από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Το γαμοπίλαφο είναι το πιλάφι της Κρήτης που φτιάχνουν στους γάμους. Όμως δεν λείπει ποτέ από τα τραπέζια τους και από τις χαρές τους. Μια ακόμα υπέροχη παραδοσιακή συνταγή που μοσχοβολάει...Κρήτη! Χαρακτηριστικό του είναι ότι βράζει μέσα στο ζωμό κρέατος και συγκεκριμένα αρνί ή ζυγούρι. Το ζυγούρι είναι κρέας από αρνί ηλικίας μεγαλύτερη του έτους.
-
Ριζότο με πιπεριές και μανιτάρια από το μέλος ΡΕΝΑ Α.Είναι τέλειο, δοκιμάστε το!
-
Ισπανικό ρύζι από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Λίγα λόγια για την Ανδαλουσία που δεν είπα στην προηγουμένη συνταγή που έδωσα το γκαθπάτσο. Καλό είναι να λέω και λίγα λογία για την ιστορία της κάθε χωράς της οποίας δίνω συνταγές. Η Ανδαλουσία είναι μεγάλη περιοχή της Ισπανίας στο νοτιότατο τμήμα της Ιβηρικής χερσονήσου ανάμεσα στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό. Σπουδαιότερες πόλεις είναι η Σεβίλλη, η Γρανάδα, η Χουέλβα, η Κορδούη, η Κάδιξ, η Μαλάγα, η Χάεν και η Αλμερία. Το όνομα το έδωσαν σε ολόκληρη τη χωρά οι ’Αραβες όταν ακόμα η Ισπανία ήταν χωρισμένη σε αραβικά εμιράτα και ισπανικά κρατίδια. Λόγω όμως της χριστιανικής αντεπίθεσης περιορίστηκαν και περιόρισαν το όνομα στο νότιο τμήμα της. Η Ανδαλουσία είναι η γενέτειρα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Επίσης είναι η πατρίδα του Φιγκαρο, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Πάμπλο Πικάσο και του Αντόνιο Μπαντερας. Το γκαθπάτσο, τη συνταγή του οποίου έδωσα, το έφαγα στη Γρανάδα και το ισπανικό ρύζι που δίνω τώρα το έφαγα με κοτόπουλο στη Σεβίλλη. Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό της ισπανικής κουζίνας.
-
Ριζότο λεμονιού από το μέλος ΦΩΦΗ Κ.
-
Γιαπράκια (Καππαδοκία) από το μέλος ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
-
(paella) παέγια η ισπανική από το μέλος ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
-
Μπουράνι (Θεσσαλίας) από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.Το μπουρανί είναι μια παραδοσιακή συνταγή από τη Θεσσαλία, νόστιμη και γρήγορη. Για τη νηστεία ένα πολύ ωραίο πιάτο αλλά και για κάθε άλλη μέρα ένα υπέροχο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι.
-
Ιταλικό ριζότο σολομού από το μέλος ΧΡΥΣΑ ΜΑπλούστερο από ότι ακούγεται αλλά θεϊκό και πλούσιο, μια πολυτελής αλλαγή στο μενού σας.
-
Ρύζι με γιαούρτι και μοσχοκάρυδο από το μέλος ΑΛΕΞΙΑ Σ.Μια δροσιστική συνταγή για τα καλοκαιρινά βράδια και όχι μόνο.
-
Ριζότο με μοσχαράκι και μήλα από το μέλος ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.Έχει σίγουρα τούρκικες ρίζες η συνταγή γιατί εγώ την έμαθα από την γιαγιά μου, με την μονή διαφορά ότι εγώ δεν το κάνω με αρνάκι. Γίνεται τόσο μαλακό το κρέας και αφήνει μια γλυκύτατη γεύση χωρίς να είναι καθόλου βαρύ.
-
Μυδοπίλαφο με μάραθο από το μέλος ΡΟΥΛΑ Α.Είναι πολύ απλό. Αν ζείτε κοντά σε αγρό κάπου θα υπάρχει φυτρωμένο μάραθο άγριο. Αν όχι μπορείτε να το βρείτε σε κάποιο σούπερ μάρκετ. Το φτιάχνουμε στο Μεσολόγγι ,έχω φάει και στο Γαλαξίδι και στην Λευκάδα και είναι γευστικότατο.
-
Τέλειο καστανό ρύζι με κοτόπουλο και πέστο από το μέλος ΕΙΡΗΝΗ Σ.Είναι μια εξαιρετικά νόστιμη και γιορτινή συνταγή, ιδιαίτερα για τα Χριστούγεννα. Είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για κρεατάκι, κοτόπουλο. Εύχομαι να σας αρέσει και να την δοκιμάσετε.
-
Ριζότο με μήλα και λουκάνικα Συνδυασμός από μήλα και λουκάνικα σε ένα νόστιμο και ελαφρώς ασυνήθιστο ριζότο.
-
Ρύζι με σκόρδο (riso all aglio) Πολύ απλό αλλά ότι πρέπει για τους φίλους του σκόρδου!
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |