Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κορμός μπλακ φόρεστ (black forest) 5 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κορμός μπλακ φόρεστ (black forest)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η καλύτερη black forest σε κορμό. Είναι ένα όνειρο!

Υλικά (10 μερίδες)

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ αλεύρι
20 γρ. κακάο σκόνη
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά του σποράκια)
1 κ.γ. κανέλα

Για τη γέμιση:
200 γρ. βύσσινα από κονσέρβα ή κεράσια
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη
50 γρ. Λικέρ με άρωμα κεράσι (kirsch), αν δεν έχουμε καλό είναι και το cointreau αλλιώς κονιάκ αλλά 5 αστέρων

Για επικάλυψη:
200 γρ. τριμμένη κουβερτούρα υγείας
άχνη για πασπάλισμα.
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουρ, την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε και τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους και συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, να έχει 1 εκ. πάχος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12'-15'.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Σουρώνουμε καλά τα βύσσινα ή τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους. Το αναμειγνύουμε με το λικέρ και βρέχουμε το παντεσπάνι. Ζυγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 γρ. από τη σαντιγί. Την υπόλοιπη την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι. Από πάνω σκορπίζουμε και τα βύσσινα ή τα κεράσια. Τυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι με τη γέμιση σε ρολό ξεκολλώντας παράλληλα τη λαδόκολλα και καλύπτουμε τον κορμό με τα 100 γρ. σαντιγί που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και άχνη και σερβίρουμε σε φέτες.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια