400 γρ vermicelli 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι (ή βασιλικό) 4 μεγάλες ώριμες τομάτες 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Βουτάς τις τομάτες σε ζεματιστό νερό, τις ξεφλουδίζεις, αφαιρείς τους σπόρους και τις κόβεις κομματάκια μέσα σε λεκανίτσα. Προσθέτεις λίγο λάδι, το θυμάρι (ή βασιλικό) φρεσκοκομμένο, πιπέρι, αλάτι και τα ανακατέβεις. Βράζεις τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνεις και τους ρίχνεις νερό από τη βρύση για να κρυώσουν. Τα σερβίρεις στην πιατέλα, τα περιχύνεις με το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύεις με τις τομάτες.