Σπαγγέτι με λουκάνικο και μανιτάρια αλά νορτσινα
Αυτή η γευστική και πλούσια σάλτσα, βασισμένη στη σάλτσα μαρινάρα, ταιριάζει υπέροχα με τα σπαγγέτι. Κι ακόμα καλύτερα αν το λουκάνικο είναι πικάντικο.
Υλικά (6)
500 γρ. σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. ήπιας γεύσης λουκάνικο τύπου Ιταλίας
250 γρ. μανιτάρια πορσίνι ή πορτομπέλο
2 φλι. σάλτσα μαρινάρα
1 φλ. τυρί ρομάνο τριμμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. ήπιας γεύσης λουκάνικο τύπου Ιταλίας
250 γρ. μανιτάρια πορσίνι ή πορτομπέλο
2 φλι. σάλτσα μαρινάρα
1 φλ. τυρί ρομάνο τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.2. Προσθέτουμε το λουκάνικο (χωρίς το κάλυμμα) και ανακατεύουμε σπάζοντάς το με ένα ξύλινο κουτάλι.
3. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τη σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό, το περνάμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το τυρί και σερβίρουμε.