Παστίτσιο με κιμά 1 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Παστίτσιο με κιμά
 
 

Υλικά

½ κιλό μακαρόνια χοντρά
1 κιλό κιμάς
1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι μαλακή μαργαρίνη
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
½ κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά ντοματοπελτές
1 δόση μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό (να κρατάνε λίγο) και τα σουρώνετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών (τους κρόκους των οποίων θα χρησιμοποιήσετε για την μπεσαμέλ) και τα ανακατεύετε με τα μακαρόνια. Τα πασπαλίζετε με το μισό τυρί. Βάζετε τον κιμά με το βούτυρο και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί. Προσθέτετε το κρασί και μετά τις ντομάτες, περασμένες από σήτα, ή τον ντοματοπελτέ, λιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο τυρί. Τα ανακατεύετε καλά. Ετοιμάζετε και την μπεσαμέλ. Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα τα μισά μακαρόνια. Τα στρώνετε καλά, τα σκεπάζετε με τον κιμά έτσι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος, και ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Επάνω στα μακαρόνια αδειάζετε την μπεσαμέλ, την απλώνετε καλά, πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τυρί, ραντίζετε με βούτυρο φρέσκο και ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες