Πένες με σολομό, μανιτάρια και σπανάκι 2 ψήφοι

Πένες με σολομό, μανιτάρια και σπανάκι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

250 γρ. πένες
250 γρ. σολομός φρέσκος
250 γρ. σπανάκι βρασμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
200 ml κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
1,5 φλιτζ. λευκό κρασί
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγες σταγόνες λεμόνι
5 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
175 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε ψιλές φέτες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
λίγο μπρικ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πένες.
2. Στο μεταξύ θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σπανάκι και το σολομό. Στη συνέχεια, το κρασί, τα μανιτάρια και το μαϊντανό. Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Τέλος ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος, καθώς και το λεμόνι και το καγιέν.
3. Ανακατεύουμε με τις πένες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα, ρίχνοντας στο καθένα λίγο μπρικ από πάνω.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες