Πεταλούδες μεσογειακές 3 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Πεταλούδες μεσογειακές
 
 

Υλικά (4)

500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
120 γρ. φασόλια φρέσκα πλατιά ξεχοντρισμένα
220 γρ. σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια των 2.5 εκ.
60 γρ. ελιές καλαματιανές, από λάδι, χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένες
60 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
60 γρ. ντομάτες λιαστές μουσκεμένες σε καυτό νερό και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και μετά σε φέτες
1.5 κουταλιά ελαιόλαδο (χωρισμένο)
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα φασόλια, το σπαράγγι και τις (στραγγισμένες) ντομάτες. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε το τηγάνι με το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί, περίπου για 1 λεπτό.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε το κρυωμένο μίγμα λαχανικών και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε αμέσως. Προσθέτουμε τις ελιές και το τυρί και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε αλατοπίπερο, αν θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες