Τραχανάς 5 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Τραχανάς
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

2 lt νερό
2 φλιτζ. τραχανάς γλυκός
2 φλιτζ. αλεύρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ λάδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ξερή μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τον τραχανά με το νερό το βούτυρο, το λάδι και το πιπέρι. Όταν πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και το προσθέτουμε στο φαγητό και το ανακατεύουμε.
Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με το τυρί.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες