Σολομός και ελιές ταρταρ 4 ψήφοι

Σολομός και ελιές ταρταρ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. σολωμός φρέσκος
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες καλαματιανές, χωρίς κουκούτσια και κομμένες
2 κουταλιές ρίγανη φρέσκια κομμένη
2 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 τριγωνικές φέτες λεμονιού
8 φέτες ψωμί τοστ

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το σολωμό στην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώστε να σκοτωθούν οι τυχόν μικροοργανισμοί. Αποψύχουμε στο ψυγείο.
2. Αναμιγνύουμε τις ελιές, τη ρίγανη, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το λάδι σε ένα μπολ.
3. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, ψιλοκόβουμε το σολωμό με το χέρι και τον βάζουμε στο μίγμα με τις ελιές.
4. Βάζουμε το ταρτάρ σωρό σε ένα πιάτο, γαρνιρισμένο με τα κομμάτια λεμονιού και το τοστ.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες